Mike’s ervaring op het NK Den Bosch

Zaterdag ben ik 2e geworden op het NK handboogschieten in Den Bosch. 1e 30 pijlen van de wedstrijd verliepen niet zoals ik wilde met een score van 257/300.
2e 30 pijlen waren goed , 276/300.
Daarmee was ik als 5e gekwalificeerd voor de finale’s (eliminatie ronde’s) . Die worden geschoten in set systeem. 1e ronde tegen de nr 4 van de plaatsings lijst dat was Marlon Camp . Het was een spannende strijd die bepaald moest worden met een shoot -off (close to center ) we schoten allebei een 9 , maar ik had een dikkere 9 dan marlon en dus door naar de volgende ronde.
In de halve finale stond Yaël Smeets tegen over mij. Ik begon sterk en opende met een rondje 29 en rondje 30, Stond ik 4-0 voor . Yaël kwam sterk terug tot 4-4, in de laatste set schoot ik rondje 27 en Yaël rondje 26 . Ik kon het bijna niet geloven maar stond in de finale!. Toen moest ik het opnemen tegen een schutter van het RTC eindhoven, Maarten Deliën. Ik ging de wedstrijd met veel plezier en weinig druk in. Met in mijn hooft de gedachte dat ik sowiso al zilver had. Verloor uiteindelijk de finale met 7-1