Koningschieten 2022

Afgelopen zondag, 24 april 2022, was het tijd voor de tweede wedstrijd van ons jaarlijkse koningsschieten. Na de eerste wedstrijd, die op 19 maart verschoten was, waren het Edwin Joosten, Mike Sijbers en Ben Koper die de top 3 vormden. Bij de jeugd was het Sem Korten die bovenaan eindigde.

Tijdens de tweede wedstrijd was het de huidige top 3 die de wedstrijd spannend wist te maken. Na 20 pijlen leek het Ben die een gaatje moest laten naar Edwin en Mike. Echter kwam Ben sterk terug met een perfecte serie van 50 punten. Hiermee wist Ben het gat naar de top weer te dichten.
Met nog 5 pijlen te gaan was het gat tussen de drie heren minimaal en het beloofde dus een spannende strijd te worden. Deze strijd duurde dan ook tot de allerlaatste pijl.

Nadat alle punten geteld waren bleek het verschil in de top 3 nog maar 1 punt te zijn. Mike Sijbers wist uiteindelijk de derde plaats te pakken met 551 punten. Zowel Edwin als Ben bleken 552 punten geschoten te hebben, maar het was Ben die met de laatste pijl de winst naar zich toe wist te slepen.

Bij de jeugd was de strijd heel erg spannend. Nadat Sem tijdens de eerste wedstrijd bovenaan wist te eindigen, moest hij deze voorsprong vast zien te houden. Uiteindelijk wist Sem de voorsprong zelfs verder uit te bouwen en met exact 500 punten de titel te winnen. (Helaas was Sem de enige deelnemer bij de jeugd)

Heren gefeliciteerd met jullie titels!­čĹĹ