Geschiedenis van Heideroosje

 

Heideroosje, in 1954 ontstaan vanuit een afscheiding van zustervereniging
“De Heidebloem” is destijds opgericht door Sjra Korsten, Jeu Hendriks, Lei Sijbers,
Frits Joosten, Math Korsten, Har Hillekens en Frits Verstappen.

Image2

Zij vonden de nieuwe doel bij café Korsten Bert. Op dinsdag 16 september 1954 was de oprichtingsvergadering. De pas geboren vereniging kreeg de naam “Heideroosje”, verwantschap zoekende met “De Heidebloem”, waarvan zij allen lid waren geweest.
Bij Korsten Bert voelde de vereniging zich thuis als een echte schuttersfamilie. Bert zelf werd de engelbewaarder van de vereniging genoemd. Er zijn zelfs nog foto’s waarop moeder Korsten les geeft in het schieten. De schietmatten werden zelf gevlochten in de keuken van moeder Korsten. Van oude stenen werd “de doel” gemetseld. Voor het maken van de schermen kreeg men een grote dennenboom cadeau van Sjang Verkennis. In mei 1955 was het eerste koningsschieten. Koning werd Math Korsten, die het Koningszilver kreeg opgespeld door vader Bert.
In 1963 stopte Korsten Bert met het café en Heideroosje vertrok naar café “De Dikke” op de Heibloem (later “het witte huis” nu “Route 74”). Hier bouwde Heideroosje zijn tweede doel, nu van nieuwe stenen. Ook hier voelde Heideroosje zich weldra thuis. Na enige jaren werd overwogen een overdekte schietbaan te bouwen. Op 14 februari 1970 werd de derde schietbaan van Heideroosje officieel geopend door burgemeester Gubbels van Roggel. 7 Schietbanen, tevens voorzien van een opschrijfkelder, was voor die tijd een unieke accommodatie.
Helaas kon Heideroosje hier maar enkele jaren van gebruik maken. Door verschillende omstandigheden was Heideroosje genoodzaakt te vertrekken, maar waar naartoe? Reddende engel werd Door Crins, dochter van Korsten Bert. Bij Door werd op 23 november 1976 de vierde schietbaan van Heideroosje feestelijk geopend door burgemeester Gubbels. Ondanks de tegenslag bleef Heideroosje een gezellige vereniging, gezegend met goede schutters die de eer van Heideroosje altijd hoog gehouden hebben.

Op 17 februari 2008 is het nieuwe lokaal van Heideroosje geopend tijdens de jaarvergadering. Het nieuwe lokaal bevindt zich ook in Heibloem; op sportpark “De Beekkant” langs de voetbalkantine. De schietaccomodatie is volledig overdekt en beschikt over 8 banen die eventueel nog aangepast kunnen worden naar 10 banen.
Onder het kopje foto album boven aan de pagina vindt u foto’s Heideroosje maar de beste manier om het te bekijken is met uw eigen ogen. U bent natuurlijk van harte welkom om ons te komen bezoeken. Aarzel niet en loop eens binnen op een oefenavond. Oefenavonden zijn op dinsdag 20.00u, vrijdag 20.00u en zondag 11.00u of neem contact met ons op.

Logo

 

Bron: archief van Leen Sijbers en Door Crins.