Koningschieten 2023

VOOR HET EERST IN DE CLUBGESCHIEDENIS WEET EEN DAME DE STRIJD OM DE KONINGSTITEL TE WINNEN

Voor het eerst in onze clubgeschiedenis is het een dame gelukt om de koningstitel op haar naam te schrijven. Michelle Eberson pakte in de eerste wedstrijd een voorsprong van slechts 2 punten op de nummer twee en 4 punten op de nummer drie. Deze voorsprong wist Michelle vast te houden en zelfs uit te breiden!

Bij de jeugd pakte Bram Walschot na de eerste wedstrijd al een ruime voorsprong op zijn enige concurrent. Tijdens de tweede wedstrijd wist Bram deze voorsprong zelfs te verdubbelen!

Hiermee gaan de titels voor 2023 naar Michelle Eberson en Bram Walschot!

Koningschieten 2022

Afgelopen zondag, 24 april 2022, was het tijd voor de tweede wedstrijd van ons jaarlijkse koningsschieten. Na de eerste wedstrijd, die op 19 maart verschoten was, waren het Edwin Joosten, Mike Sijbers en Ben Koper die de top 3 vormden. Bij de jeugd was het Sem Korten die bovenaan eindigde.

Tijdens de tweede wedstrijd was het de huidige top 3 die de wedstrijd spannend wist te maken. Na 20 pijlen leek het Ben die een gaatje moest laten naar Edwin en Mike. Echter kwam Ben sterk terug met een perfecte serie van 50 punten. Hiermee wist Ben het gat naar de top weer te dichten.
Met nog 5 pijlen te gaan was het gat tussen de drie heren minimaal en het beloofde dus een spannende strijd te worden. Deze strijd duurde dan ook tot de allerlaatste pijl.

Nadat alle punten geteld waren bleek het verschil in de top 3 nog maar 1 punt te zijn. Mike Sijbers wist uiteindelijk de derde plaats te pakken met 551 punten. Zowel Edwin als Ben bleken 552 punten geschoten te hebben, maar het was Ben die met de laatste pijl de winst naar zich toe wist te slepen.

Bij de jeugd was de strijd heel erg spannend. Nadat Sem tijdens de eerste wedstrijd bovenaan wist te eindigen, moest hij deze voorsprong vast zien te houden. Uiteindelijk wist Sem de voorsprong zelfs verder uit te bouwen en met exact 500 punten de titel te winnen. (Helaas was Sem de enige deelnemer bij de jeugd)

Heren gefeliciteerd met jullie titels!šŸ‘‘

NK indoor 2022

Afgelopen zaterdag (5 maart 2022) heb ik het NK indoor geschoten. Na een zeer moeizame start in de 1e kwalificatieronde wist ik me later goed te herpakken en de dag af te sluiten met een bronzen medaille bij de dames recurve onder 21.

Ook Mike had in het begin wat last van spanning, maar stond na de kwalificatieronde op de 7de plaats. Dit was net genoeg om zich wist te plaatsen voor de kwartfinale. Al snel kwam Mike achter met 5-1, maar hij wist het tij te keren en kwam na 5-3 achter met een mooie score van 30 weer terug tot 5-5. Hierna volgde een shoot off, dit wil zeggen dat er nog 1 pijl na geschoten wordt en dat degene die het dichtst bij het kruisje in het midden van de 10 zit wint.
Helaas moest Mike zijn meerdere herkennen , want hij schoot een 6. Uiteindelijk op een mooie 7de plaats geƫindigd in de categorie heren recurve onde 21 jaar. Namens Heideroosje willen wij beide schutters van harte feliciteren met deze mooie prestaties.